Уважаеми клиенти,
От 1 ноември 2016 г., всички плащания на данъчни и осигурителни задължения от регистрираните юридически лица с компетентна структура на НАП - офис София област и от физически лица с постоянен адрес в София област, следва да се извършват по новите банкови сметки с обслужваща банка СИБАНК. Новите сметки са валидни и за изнесените работни места в гр. Ботевград, гр. Самоков, гр. Костинброд, гр. Ихтиман, гр. Елин Пелин, гр. Пирдоп и гр. Своге.
В случай на грешен превод по закритата банкова сметка на НАП в Райфайзенбанк, наредените средства ще бъдат върнати на платеца от неговия доставчик на платежни услуги.
Напомняме Ви, че най-лесният начин за плащане на данъчни и осигурителни задължения, е по електронен път. Дължимите данъци и осигурителни вноски могат да бъдат платени и с пощенски запис, както и от всеки банков офис.
Физическите лица могат да платят дължимият данък върху доходите без такса във всички банкови офиси на Сибанк, разкрити в салоните за обслужване на НАП в София град.
Промяната на банковите сметки на офиса на НАП София област се налага поради прекратяване на договора за обслужването му по желание на „Райфайзенбанк". Повече информация за новите сметки очаквайте на 1 ноември на интернет страницата на НАП - www.nap.bg в рубриката "Плащане", подрубрика "Банкови сметки".