Платена публикация 


Поради участия в предизборни дебати, кандидат-президентската двойка на „Обединени патриоти – НФСБ, Атака и ВМРО” - Красимир  Каракачанов – Явор Нотев не можа да присъства на вчерашната среща със симпатизанти в Ботевград. Вместо тях пред аудиторията в малкия салон на читалище „Христо Ботев”  се изправиха Магдалена Ташева – депутат от ПП „Атака”, Павлин Цветков – координатор на НФСБ за София област и Ангел Джамбазки – заместник-председател на ВМРО и евродепутат. Тримата, последователно, направиха анализ на политическата обстановка в страната и коментираха свързаните с нея наболели въпроси. 


„Тези, които се наричаме българи, а не български граждани, сме държавотворният народ., ние ще създаваме законодателството, ние ще определяме политиката. И единственият начин да осъществим тези свои въжделения, е да изберем патриот - националист като държавен глава. Защото истината е, че правомощията на държавния глава са много по-големи, отколкото изглеждат на пръв поглед, ако човек прочете съответната глава в Конституцията. Красимир Каракачанов пръв и единствен досега заяви, че ако трябва той ще поведе народа срещу предателската политика на едно правителство. Това означава, че в негово лице  и в лицето, разбира се, на блестящия юрист Явор Нотев, ние имаме един президентски екип, който знае и може да преведе България през спасителен брод до спасителен бряг”, каза в края на речта си Магдалена Ташева.  


Павлин Цветков насочи вниманието на присъстващите към самото създаване на Обединението от трите политически формации.  „То е един безпрецедентен факт, който показа, че ние патриотите – националисти, хората, които милеем за своята Родина и ни боли за нейните съдбини, превъзмогнахме всички лични дрязги и си стихнахме ръцете в името на това тя да бъде спасена”, подчерта той. По негови думи тези избори ще бъдат онзи прелом, който ще покаже да българите, че промяна може да има, „такава промяна, каквото се случи тук в Ботевград и в Елин Пелин.  


В изказването си Ангел Джамбазки даде няколко кратки примера за свършеното от трите партии поотделно. Той изтъкна  приноса на „Атака” за признаването на геноцида над арменския народ, борбата на НФСБ за довършване на оградата по границата и налагане на мораториум върху сечта и износа на българската гора. „Десетки други неща, правени поотделно, дори поотделно бяхме национално полезни. А сега си представете това взаимодействие, което започва и става все по-естествено. Най-малкото нещо, което успяхме да направим  - да спрем стотиците хиляди гласове от Турция да не идват на избори в България. И това е началото – това го направихме заедно. Задължителното гласуване – отново предлагано от НФСБ, от "Атака", от ВМРО, вече е факт. Защо е полезно задължителното гласуване – защото обезсмисля купените гласове”,  подчерта Джамбазки 


Ангел Джамбазки представи акценти от програмата на кандидат-президентската двойка на „Обединени патриоти”, като на първо място постави довършването на защитното съоръжение по държавната граница с Турция, за да се спре навлизането на бежанци, и националната сигурност на страната. 


По-нататък в изказването си евродепутатът подчерта: „Президентът и вицепрезидентът трябва да са хора, които да се държат почтено, които да разбират от външна политика – да могат да имат нормални отношения и да осъзнават важността на Русия, на Европейския съюз, на САЩ, и да имат ясния поглед за ситуацията и какво да се прави в нея. Трябва ни външна политика, основана само и единствено на българския национален интерес.”.


На финала на предизборната среща местният лидер на „Атака” Цеца Христова помоли Ангел Джамбазки да придвижи до европейските институции така нареченото кърваво писмо, в което бивши и настоящи общински съветници от Ботевград  представят данни за констатирани сериозни закононарушения по време на предишното управление на общината и питат главния прокурор и министър-председателя, до които е адресирано, защо виновните остават безнаказани. Евродепутатът пое ангажимент пред присъстващите на срещата да изпълни поставената задача.  


Купуването и продаването на гласове е престъпление!