Ботевградчанинът Боян Гергов се оплака в редакцията на електронното издание, че бил изгонен от магазин “Европа”. Мъжът е инвалид и се придвижва с количка. В понеделник влязъл със съпругата си в магазин “Европа”, за да напазаруват. От охраната обаче му направили забележка, че пречи на останалите клиенти. Боян се почувствал неудобно и излязъл от търговския обект.

“Възмутен съм от отношението на един от охранителите.  С груб тон той ми каза: “Бегай, бегай от тук”.  Това се случи пред очите на жена ми и други хора в магазина. Ситуацията бе много унизителна за мен. Затова реших да се оплача пред вашата медия, защото за пореден път ставам жертва на дискриминация” – каза Боян. Той заяви още, че е бил свидетел на други подобни случаи. “Видях с очите си как охранителите изгониха майки с колички, които потърсиха подслон в магазина по време на пороен дъжд” – сподели мъжът.

За коментар по случая с Боян потърсихме ръководството на търговския обект. “Разграничава ме се от постъпката на охранителя. Ще проверим случая. Искам само да обясня, че хората с увреждания имат право да влизат с инвалидни колички в магазина. Това става през входовете на касите. Майките с колички също могат да влизат през тези места” – каза зам.-управителят на магазин “Европа”.

По-късно от охраната се оправдаха, че не са изгонили Боян от магазина, а са му казали да застане на друго място, където няма да пречи на останалите клиенти. “Никога не сме си позволявали да гоним от магазина хора в инвалидни колички. Дори се случва да им помагаме при пазаруването” – обясниха в своя защита охранителите.