Областният управител на Софийска област Росица Иванова и кметът на община Правец Румен Гунински подписаха Констативен акт №15 за установяване годността за приемане на строеж. С това документално бяха финализирани строителните работи по втория, изцяло саниран по Националната програма за енергийна ефективност на многопрофилни жилищни сгради блок в Софийска област – бл. 201 в кв. „Север“ в град Правец, съобщава пресцентърът на Областната администрация. 


В приветствието си областният управител изказа своите добри впечатления от свършената работа, за което поздрави изпълнителите и общинска администрация-Правец. Г-жа Росица Иванова за пореден път подчерта редицата ползи, които ще донесе санирането на собствениците на апартаменти в многофамилната жилищна сграда, сред които увеличаване на енергийната ефективност, подобряване на външния вид на общите части и фасадата, а от там и качеството на живот за хората, което предстои те тепърва да усещат.


Община Правец на свой ред използва като повод санирането, за да преобразува изцяло междублоковото пространство на блок 201 на кв. „Север“ и съседните няколко жилищни сгради. Изградени са алеи, обновени са и детските съоръжения и беседките, ремонтирани са подстъпите към мястото, с което то е превърнато в малък парк, в който децата могат да играят, а възрастните да използват за отдих.


Връчвайки официално документите, областният управител пожела на кмета на община Правец и занапред да продължават успешно работата по Националната програма, а дейностите по нея да бъдат изпълнявани със същото високо качество, за да може все повече жители на Софийска област да се възползват от нея.


На свой ред Румен Гунински благодари за бързата и прецизна работа на екипа на Областната администрация и изтъкна, че интересът към Националната програма за саниране в община Правец нараства, след като хората виждат положителните резултати от нея.    


На официалната церемония по подписването присъстваха и представители на екипите, работили по програмата от страна на Областната администрация и на община Правец.