Радостина Милчева е завършила Международното висше бизнес училище в Ботевград. Има бакалавърска степен по специалността “Туризъм“ и магистърска – по “Счетоводство и одитинг“. Предстои й да защити още една магистратура – по “Мениджмънт“, в Икономическия университет във Варна. 


Радостина е омъжена и има едно дете.


От три години младата жена работи в Хотел lti Dolce Vita - Златни Пясъци. В продължение на две години е управител на хотелската част, а от една е начело на целия комплекс. Само преди броени дни хотел Dolce Vita бе удостоен от Българската хотелиерска и ресторантьорска организация с приза “Най-добър морски четиризвезден хотел на 2016 година“. Официалната церемония по награждаването се състоя в София и бе открита от министъра на туризма Николина Ангелкова. 


"Наградите на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация са символ на висок професионализъм в туристическия сектор и са особено ценни, защото се връчват от колеги на колеги", каза при откриването министър Ангелкова.


А ето какво сподели Радостина Милчева, след като получи престижното отличие: “Наградата е голямо удовлетворение за целия екип на комплекса, който се състои от 130 служители с висока професионална подготовка. Изминалият сезон бе труден, но успешен за нас. Наградата много ни радва, тя е всеобщо признание за нашата работа, дава ни допълнителна мотивация да продължим да полагаме усилия за постигане на още по-големи успехи.“. 


Хотелът се посещава от български и чуждестранни туристи, като преобладават гостите от Германия. Отваряме за Великден. Иначе сезонът започва от 15 май и приключва в средата на октомври. Това сподели още Радостина Милчева. 


lti Dolce Vita хотел е подходящ за млади хора и за семейства. Мини влакове предлагат транспорт до всички части на плажа. Крайбрежната алея е с голям избор от кафенета, ресторанти, барове, магазини. Хотелът разполага с елегантен основен ресторант с широка слънчева тераса, където гостите могат да се насладят на вкусни и професионално приготвени специалитети. Налице е ресторант, който предлага традиционна българска кухня.


Гостите, които искат да се отпуснат в спокойна атмосфера с изискано питие в ръка, идеалното място е лоби бара с просторна тераса, бар край басейна - за горещи летни емоции и Poolside снек-бар, подходящ за лек обяд.


Луксозният СПА център се състои от: фитнес, сауна, джакузи, закрит басейн. 


Комплексът разполага и със спортно игрище за тенис, мини футбол, волейбол, баскетбол, фитнес, тенис на маса, водна топка, дартс и други спортни дейности.