Жена е била нападната с нож, а след това нападателят я е ударил с прът по главата. Потърпевшата се казва Делка Пеева. За нападението разказва нейният съпруг – Златко Велчев:


„Около 10 часа на 4 декември съпругата ми отиде до магазина в центъра на Новачене. Тогава тя е била нападната от циганин, известен в селото с прозвището Чефачи. Той й връхлетял с нож, но тя успяла да се предпази с ръка. Нападателят прорязал палеца й, а след това взел прът и я ударил по главата и гърба. Нападението е станало пред очевидци, но нито един от тях не се е притекъл на помощ на съпругата ми. Тя успяла да избяга в къщата, в която работи. За щастие там бил шефа й, който хванал нападателят. Точно в този момент оттам минала патрулката. Полицаите арестували нападателя”. 


Делка Пеева си е извадила медицинско и е подала жалба в полицията. Това сподели още нейният съпруг.  


„Доколкото знам въпросният нападател е задържан многократно за подобни престъпления, но отново пускан, тъй като имал някакво заболяване. Според мен този човек е напълно нормален и трябва да бъде наказан за деянията си. Съпругата ми е силно стресирана от случилото се. Имаме дете на 7 години, което също е уплашено от случилото се. Не знам какво трябва да предприемем, как да се защитим от група хора в селото, които не зачитат законите на нашата държава, не се страхуват от полицията, нападат безпричинно, крадат, разбиват, трошат, всяват страх сред мирните жители, заплашват…”, каза пред наш репортер разтревоженият съпруг и баща. Той отправя апел към съответните институции да предприемат незабавно необходимите мерки и да положат усилия за гарантиране сигурността на добросъвестните хора в Новачене.