Около 23.10 часа на 7 декември автопатрул на РУ-Елин Пелин предприел проверка на лек автомобил „Форд Фиеста“. В хода й униформените констатирали, че водачът В.Г. от ботевградското село Литаково не притежава Свидетелство за управление на МПС, както и лична карта, поради което 22-годишният мъж бил отведен в районното управление за установяване на самоличността му и документиране на извършеното от него престъпление. Впоследствие полицейските служители установили, че автомобилът е собственост на друг жител на с. Литаково и е обект на противозаконно отнемане. По случая било образувано досъдебно производство.


Междувременно в полицията се получил и сигнал за противозаконно отнет автомобил „Фолксваген Голф“, собственост на мъж от Елин Пелин. След бързи оперативни и процесуално-следствени действия, проведени съвместно със служители на РУ - Ботевград, разследващите събрали достатъчно доказателства, че В.Г. е извършител и на двете престъпления.


Криминално проявеният и осъждан мъж е привлечен в качеството на обвиняем и материалите по случая са изпратени в районната прокуратура в Елин Пелин с мнение за съд.