Четирима души са пострадали при катастрофа между два леки автомобила на път Е-79 между Лютидол  и Новачене. Автомобилите са се сблъскали челно. Сигналът за инцидента е подаден в 08.07 часа. По информация на Агенция „Пътна инфраструктура“ участъкът е затворен за преминаване и движението се осъществява по обходен маршрут. "Мерцедес“ със старозагорска регистрация се движел в посока към Мездра и предприел изпреварване на тежкотоварен камион. В този момент колата му се поднесла и шофьорът загубил контрол над управлението. Насреща идвал софийски автомобил „Хюндай“ и ударът бил неизбежен. Последвал жесток челен сблъсък, при който изхвръкнали еърбеците и на двете коли- съобщава агенция bulnews.
В корейското возило пътували младо момче и възрастен мъж, вероятно баща и син. Те са пострадали сериозно, като младежът дори изпаднал в кома след удара. Неговият спътник е имал тежки травми в областта на главата. Ранено е и момиче, което пътувало в „Мерцедес“-а.
На мястото на инцидента били изпратени 4 линейки с екипи на спешния център, които оказали първа помощ на пострадалите. Те успели да върнат към живота младото момче и да го стабилизират. Всички ранени са откарани във врачанската болница.
В момента на местопроизшествието е само шофьорът на „Мерцедес“-а, който също е млад мъж. Той разказа, че е бил с приятелката си на почивка в Банско и двамата са пътували към Белоградчик на гости на свои приятели. Той не е ранен, но е пребледнял и силно притеснен за състоянието на приятелката си и другите пострадали при жестоката катастрофа) -  разказва репортер на агенция Bulnews.


Снимки Bulnews