Двама системни нарушители на Закона за горите са задържани при извършената вчера съвместна специализирана акция на служители на Регионална дирекция по горите – София, Дирекция „Жандармерия” и ДГС Ботевград, съобщиха от пресцентъра на Изпълнителна агенция по горите. Лицата са заловени в момент на извършване на сеч на немаркирани дървета и товарене на незаконно добитата дървесина в моторно превозно средство. Нарушението е констатирано в землището на с. Рашково, общ. Ботевград.
За констатираните нарушения на двете лица са съставени общо 5 акта. Задържани са превозното средство и натоварените в него дърва за огрев, както и един бензиномоторен трион.
Установено е, че става въпрос за системни нарушители, единият от които с 10, а другият с 8 акта по Закона за горите от последните години.
При съвместната акция, отново през вчерашния ден, в землището на с. Скравена, общ. Ботевград са задържани 3 бр. каруци, 3 куб. м дърва за огрев и два бензиномоторни триона.
За констатирани нарушения на Закона за горите за периода от 5 до 25 януари 2017 г., при извършени рутинни проверки в обхвата на дейност на Регионална дирекция по горите - София, служителите й са съставили над 30 акта.