Мъжът също беше ранен, след като осветително тяло падна върху автомобила му. Николай Николов споделя, че няма никакъв спомен за фаталния за 64-годишната Елена миг.
„Даже и не разбрах, че е паднало отгоре и чак, когато излязох от колата, разбрах какво е станало. В следващия момент излязох да търся сестра си, защото видях, че я няма на предната седалка, където седеше. Отворих вратата и я видях чак на задната седалка, промушена със железото. Телефон не можех да намеря, от катастрофата беше изхвърчал някъде. Колите наоколо спряха, помолих ги те да звънят. Опитах се желязото да извадя, но просто не можах“, разказва през сълзи Николай.

Той каза още, че един от полицаите, отзовали се на сигнала за инцидента му разказал, че многократно сигнализирал служители на Агенция „Пътна инфраструктура“ за опасните лампи.

„Те му казали: „Не си ти човекът, който да ни казва какво да правим“, допълва Николай пред Нова телевизия.

Според него виновна за смъртта на сестра му е именно пътната агенция. Заканва се да ги съди. Не само заради паметта на Елена, но и заради всички загинали при нелепи инциденти, станали, защото някой не си е свършил работата.

Николай обаче се съмнява, че виновни ще бъдат намерени.

„Ако има виновен, той ще е много ниско долу. Ще кажат, че някой технически не е минал да осъществи контрола и това ще е“, твърди потърпевшият.

А трагедията в „Ечемишка“ е можела да бъде по-голяма. Падналата конструкция се опряла в асфалта и така е задържала останалата част от лампите и гредите. В противен случай щели да паднат и другите осветителни тела.