Движението по АМ „Хемус“ след тунела "Витиня" в посока Ботевград временно е спряно. Превозните средства се пренасочват по стария път I-1. Ограничението се налага поради  създалата се рано тази сутрин аварийна ситуация с тежкотоварен автомобил и изтеглянето му със специализирана техника.


ТИР-ът, който заседна между пътните платна на АМ „Хемус”, е турски и е пълен с риба. Мантинелата е спасила тежкия камион от обръщане на пътя. Шофьорът не е пострадал, той е тестван за алкохол, пробата е отрицателна.


Dir.bg:


Автомагистрала "Хемус" остава затворена в района на 36-ия километър в посока Варна заради катастрофиралия тази сутрин турски ТИР, съобщиха от МВР.


 Инцидентът е станал около 4.30 часа на моста на магистрала "Хемус" между тунелите "Топли дол" и Витиня". Тежкотоварният камион, пълен с риба, буквално е „полегнал” върху мантинелата, като лявата му страна "виси" в дупката между двете платна на моста.


От Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че в 11 часа е започнало изтеглянето на ТИР-а от платното, но то все още не е приключило и аварийните екипи продължават работата си.


Участъкът от магистралата от пътен възел "Витинска река" до Ботевград от км 30 до км 47, в посока Варна, е затворен за движение. 


Пътни полицаи отбиват трафика по обходен маршрут: път I-1 София - Ботевград от пътен възел "Витинска река" до Ботевград.