Днес - 21 февруари, изтече крайният срок, в който партиите, коалициите и инициативните комитети трябваше да регистрират своите листи с кандидати за народни представители. В предсрочните парламентарни избори на 26 март 2017 г. ще участват 13 партии, 9 коалиции и 21 инициативни комитета


В битката за 8 мандата от 26-ти МИР - Софийска област ще се включат шестима ботевградчани.


Под номер 5 в листата на БСП за БЪЛГАРИЯ е записана д-р Веселка Златева – бивш председател на партията в Ботевград и настоящ общински съветник в местния парламент. 


ПП ГЕРБ издигна кандидатурата на Мартин Тинчев за народен представител. Той е на трето място в листата на Бойковата партия за 26 МИР. 


Първа позиция в кандидат-депутатската листа на коалиция „АБВ – Движение 21” е отредена на Пламен Маринов Ралчев. Той е роден и израснал в Ботевград. След завършване на висшето си образование остава да живее и работи в София. 


Местният бизнесмен Павлин Марков е на 10-то място в листата на Движение за права и свободи. 


Ботевградският активист на  Движение България на гражданите - Велислава Костова, е под №2 в листата на Реформаторския блок за Софийска област.  


Следващият наш съгражданин - кандидат за депутат, е Цеца Христова. Тя заема седма позиция в листата на „Обединени патриоти – НФСБ, Атака и ВМРО“.


Предизборната кампания ще бъде открита след 4 дни.