Вчера обявихме имената на шестима ботевградчани, включени в листите с кандидати за народни представители за 26 МИР&:http://botevgrad.com/news/68833/Shestima-botevgradchani-v-listite-s-kandidati-za-narodni-predstaviteli/. След регистрацията на всички кандидатски листи за София област в Районната избирателна комисия стана ясно, че още толкова на брой местни влизат в предизборната надпреварата за депутати в 44-то Народно събрание. 


На 2 място в листата на коалиция  „Движение Да, България” е Миряна Захариева. Тя е на 29 години, родена е в Ботевград. Завършила езиковата гимназия в Правец, след което продължава образованието си във висше учебно заведение.   Специалист е по онлайн пиар. Има шест години опит в управлението на онлайн репутацията на бизнеси, публични личности и граждански организации с основен фокус върху социалните мрежи. Член е на управителния съвет на фондация „Надежда за малките“, която се грижи за бебета и малки деца, изведени от семейна среда в София. Има дългогодишен опит в работа и с други уязвими групи - младежи, напускащи домове за деца лишени от родителска грижа и други. 


Собственикът на конната база в Скравена Здравко Лесичков  е девети в същата листа. Роден е в София през 1957 година.  През годините работи като търговски представител на фирми от Европа, създава различни  платформи за онлайн търговия, организатор е на форумите „Финанси и инвестиции в строителството”.  


Христин Цветолюб Савов заема трета позиция в листата на Коалиция „Нова република”. Той е 37-годишен.  Завършва езиковата гимназия в Правец, а след това учи в УНСС, където се дипломира по специалността „Право”. В момента е на управленска длъжност в един от мобилните оператори. 


Цветан Миньовски е шести в листата на коалиция „АБВ – Движение 21”. Той е от Скравена, има собствени бизнес.  Миньовски беше съветник в предишния Общински съвет на Ботевград. 


Листата на партия ББЦ за София област е съставена от един кандидат за народен представител. Това е Анета Иванова. Тя развива дейност в туристическия бранш. Член е на Общинската избирателна комисия в Ботевград.


Йордан Узунов е четвърти в кандидат-депутатската листа на Коалиция на недоволните. По професия е икономист.  Работил е като главен счетоводител на общинска фирма „Родина”, чиято дейност, в последствие, бе прекратена и в момента е в ликвидация. Узунов има собствена консултантска фирма.