Над 20 овощни дръвчета, посадени през миналата година, са били изкоренени в частен имот в Скравена. Той е собственост на Георги Миков.  16 от изкоренените дръвчета са били откраднати.  Според потърпевшия престъпното деяние  е извършено през нощта в четвъртък срещу петък /миналата седмица/. Той установил посегателството  около обяд в петък и веднага подал жалба в полицейското управление. 


„Живея в Ботевград, но ежедневно ден посещавам имота. Грижа се за повече от 100 овошки, които съм посадил, както и за пчелина, разположен в овощната градина”, сподели Георги Миков. По негови думи не за първи път посягат на собствеността му. Преди години заварил обърнати два кошера, а  не след дълго пчелите в тях умрели.  През миналата година отново неизвестни лица влезли в имота му и изкоренили десетки дръвчета.  


„И тогава подадох жалба в полицията, но никой не дойде да направи оглед или да разпита съседите дали не са видели някого да влиза.  И сега никой не се отзова на сигнала.  Не било влизано с взлом – това бе изтъкнато като причина, сподели Георги Миков. – Посъветваха ме да си монтирам видеонаблюдение, но за да е качествено, ще са ми необходими повече средства, с които на този етап не разполагам. Имам бизнес-план, който трябва да изпълнявам, но тези посегателства затрудняват работата ми. Търся защита по общоприетия ред, но откровено казано вече не вярвам, че ще бъдат предприети някакви действия по случая. До момента реални индикации за това няма, поне аз не забелязвам такива”, жалва се потърпевшият стопанин.