УЧЕНИЦИ ОТ СУ „ ХРИСТО ЯСЕНОВ” ГР. ЕТРОПОЛЕ ЗАСТАНАХА НА РЪКОВОДНИТЕ МЕСТА В ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ –ГР.ЕТРОПОЛЕ В ДЕНЯ НА САМОУПРАВЛЕНИЕТО


Патронният празник на СУ „Христо Ясенов”  гр. Етрополе ще се отбележи с  различни инициативи, една от които е ученическото самоуправление. В този ден се дава възможност „самоуправление” да придобие реален смисъл.
Община Етрополе заедно с „ясеновци” проведоха инициативата, посветена на ученическото самоуправление. Ученици от  различни класове „поемат” управлението на Общинска администрация-гр. Етрополе като преминават през пълния работен процес на служителите.
В началото на деня учениците опознаха сградата на Общинска администрация и разположението на кабинетите, където можеха да разберат как функционира тя и да се запознаят с отделите – образование, култура, проекти, общинска собственост, и др. След това бяха посрещнати от Кмета Димитър Димитров и зам.-кметовете Росица Христова и Стефан Борисов, а градоначалникът от своя страна ги запозна с дейностите, отговорностите и проектите на Общината. Учениците имаха възможността да отправят своите предложения и да задават въпроси относно бъдещото развитие на града. По време на инициативата те разбраха каква отговорност е да бъдеш на ръководен пост и с голям  интерес застанаха на позициите, нетипични за тяхното ежедневие.
Кметският пост бе зает от младата Цветина Петрова, която е ученичка 11 клас. С достойни заместници се сдобиха и зам.-кметовете, чиито места бяха заети от Даяна Вълкова и Даяна Димитрова. Заместници на служителите бяха още:
Елия Павлова – Главен инспектор „Просвета, култура и вероизповедание“
Кристин Спасова – Старши експерт „Административно обслужване на Общинския съвет“
Андрей Пенков – Старши експерт „Управление на собствеността“
Поля Маринова – Старши специалист „Връзки с обществеността и евроинтеграция“
Даяна Димитрова – Началник-отдел по местни данъци и такси
Никол Николова – Старши специалист „Обществени поръчки, проекти и програми“
Василена Генчева – Директор на дирекция „Общинска собственост, икономическо развитие, хуманитарни дейности, проекти и програми“