Няколко дни ни делят от светлия християнски празник Благовещение /25 март/ Празникът е утвърден от Православната църква през VII век.


Според Библията на този ден Архангел Гавраил донася на Дева Мария благата вест, че тя ще роди Спасителя на човечеството, сина Божий Иисус Христос.


В навечерието на Благовещение сдружение „Сила на духа”, към Асоциация на пациентите с онкологични заболявания, организира тържество, на което ще отличи наша съгражданка с грамота „Благородна майка” за проявена истинска майчинска и човешка всеотдайност, доброта и състрадателност. В тържеството ще вземат участие ученици от ОУ „Васил Левски” – Литаково, ОУ „Васил Левски” – Ботевград, ОУ „Св. св. Кирил и Методий” – Ботевград и ОУ „Отец Паисий” – Врачеш. Те ще пресъздадат обичаите, свързани с празника. 


Най-възрастният обитател на Дома за възрастни хора „Д-р Адриян Атанасов”, ботевградчанката Стефка Мицева, която през април ще навърши 95 години, ще разкажe как са празнували Благовещение преди десетки години в нашия край. 


Всеки, който желае, може да присъства на тържеството. То ще се проведе на 21 март от 17.30 часа в Исторически музей – Ботевград, съобщи Елисавета Митушева, председател на сдружение „Сила на духа”.