Зрелищна катастрофа е станала около 12:00 часа на международен път Е-79 между Мездра и Ботевград. Бус с платформа, на която били натоварени 3 леки автомобила, се е обърнал край пътя, а натоварените возила са се разпилели в близката нива.


Инцидентът е станал около 14 часа. Шофьорът на буса се прибирал от Австрия със закупените 3 коли и се движел в посока София. На правия участък от пътя точно преди Новачене обаче мъжът заспал зад волана. Бусът изхвърчал от пътното платно, платформата с товара му натежала и преобърнала возилото по таван. Превозваните коли пък се откачили от платформата и се разпилели по поляната. Една от тях паднала в крайпътна канавка, друга изхвърчала в страни, а третата е на близо 20 метра от мястото на произшествието.


При адското меле е пострадал шофьорът, който е откаран с линейка в болницата в Ботевград. Подробности за състоянието му все още няма.


И бусът, и трите натоварени коли, са със значителни поражения.


В момента полицията регулира движението по натоварения пътен участък. Трафикът преминава само в едната лента, тъй като бусът препречва половината шосе. Очаква се специализирана техника, с която да бъдат вдигнати превозните средства.


Областна дирекция на МВР - София:


Около 11:20 часа на 27 март в РУ - Ботевград постъпил сигнал за пътнотранспортно произшествие на главен път Е- 79. Полицейски екип извършил оглед на местопроизшествието и установил, че товарен автомобил „Ивеко“ с прикачено ремарке е излязъл извън пътното платно, преобръщайки се странично в банкета отдясно. По данни на водача изпреварващ го влекач го е изтласкал извън пътното платно, след което е продължил движението си, без да спре и остане на място до идването на контролен орган. Вследствие на инцидента водачът е с фрактура на ребро. Мъжът е изпробван с дрегер, отчел отрицателен резултат; взета му е и кръвна проба. По случая е образувано досъдебно производство.