Тази сутрин около 7.25 часа  стана тежка катастрофа в района на ПИК-а. Двама души са загинали, трети е транспортиран в софийска болница.


Товарен автомобил "Скания", който превозвал пътно-строителни машини, се движил в посока Враца.  В района на заведението "Шатрата" срещу него се появил пикап "Фолксваген", който се движил в насрещното движение. Последвал челен удар, при който "Скания"-та скъсала мантинелата и препречила платното за движение в посока София.


Двамата загинали и раненият са пътували в пикапа. Шофьорът на камиона не е пострадал. Той е тестван за алкохол и пробата е отрицателна.


Според предварителна информация единият от загиналите е от Литаково, другият от Силистра.


В момента се прави оглед на местопроизшествието. Движението в посока София е отбито през Ботевград, в посока Враца се регулира от полицаи.


Областна дирекция на МВР - София:


Около 7.25 часа на 2 април в РУ - Ботевград се получил сигнал за тежко пътнотранспортно произшествие в района на ПИК-а. На местопроизшествието е извършен оглед от служители на ОДМВР - София. Установено е, че лек автомобил „Фолксваген Кади“ е навлязъл в лентата за насрещно движение и се е блъснал челно в товарен автомобил „Скания“, движещ се в посока Мездра. На място са загинали водачът на лекия автомобил - на 29 години от силистренското село Варненци и 19-годишен пътник от с. Литаково. В реанимация, с черепно-мозъчна травма, счупени ребра и пневмоторакс, е настанен 18-годишен младеж от с. Литаково, пътуващ в същия автомобил. Водачът на товарния автомобил е тестван на място с дрегер, отчел отрицателен резултат. По случая е образувано досъдебно производство.