Централната избирателна комисия (ЦИК) прие  решение за обявяване на избраните народни представители в 44-ото Народно събрание.
Имената на новите депутати може да видите на страницата на ЦИК.
12 от избраните за депутати в следващия парламент са избрани от два многомандатни изборни района. вече са заявили писмено в ЦИК в коя листа желаят да останат избрани. На тяхно място влизат следващите по списъка съпартийци и стават депутати.
 
В 26 МИР разпределението на мандатите е: ГЕРБ - 3, БСП - 3, Обединени патриоти - 1 и ВОЛЯ - 1.
Преференциалното гласуване наложи промени в листите на отделните политически сили и след преброяването от София област в 44-то народно събрание влизат:


ГЕРБ – 3 депутати
Николина Ангелкова – 1 921 гласа
Валентин Милушев – 3 347 гласа
Васил Цветков – 3 229 гласа


Коалиция „БСП за България” – 3 депутати
Иван Ченчев – 957 гласа
Радослав Стойчев – 3 452 гласа
Лало Кирилов – 3 003 гласа


Обединени патриоти -1
Явор Нотев – 805 гласа


ВОЛЯ - 1
Албена Найденова - 319 гласа


Резултатите от прилагане на преференции по настоящия изборен кодекс поставят много нерешени въпроси и най-вече несправедливости по отношение на крайния резултат.
Погледнете нещата в 26 МИР. Водачът на листата на Коалиция „БСП за България”  Иван Ченчев има 957 гласа, а Владимир Александров – 1802, двойно повече, но е извън класацията. Нещо подобно е и при ПП ТЕРБ – водачът Николина Ангелкова има по-малко гасове от другите, но е в листата.
Това е така, защото в кодекса е заложено, че преференциите не могат да изместят първия от кандидатите. Тогава за какво са тези преференции, след като партиите ще налагат неприемливи за хората кандидати?
Голямият брой, над 1 милион, преференциални предпочитания показват, че наистина е назряла нуждата от нов вид система на гласуване. В случая се е получило подобие на несъвършенна смесена такава, с три начина на гласуване: мажоритарно с преференциите, пропорционално и „не подкрепям никого”.