Димитър Христов се казва собственикът на коня, предизвикал пътния инцидент снощи. Мъжът живее в кв. „Сарнаск”. Самоличността му е установена благодарение на това, че животоното е било чипирано. Служителите на общинската дирекция по обществен ред и сигурност са предали събраната информация на полицията. Дежурните служители на районното управление са съставили протокол за ПТП, а на собственика на коня – актове по Закона за движение по пътищата и Наредба №1. 


През изминалата нощ, малко преди 21 часа, лек автомобил „Хонда Сивик” се е блъснал във внезапно излязъл на пътното платно кон. Инцидентът е станал на главен път 1-I в посока Скравена, в района на метанстанцията. За щастие хората в колата са невредими. Има само материални щети по автомобила. След удара, конят е избягал. Малко по-късно е открит в района на ПИК-а. По тялото на животното е имало леки наранявания. 


От дирекция „Обществен ред и сигурност” напомнят на всички граждани, притежаващи коне и каруци, че регистрирането им е задължително. До този момент са регистрирани 28 каруци и 31 коня. Животните са преминали и през процедура по чипиране, уточни шефът на дирекцията Деян Николов. 


Чипирането е напълно безплатно за стопаните на животните. Целта е да се спре безстопанственото пускане на животни по улиците в града. В общината има вече регистър на собствениците на конете. При улавянето на безстопанствени коне, специално устройство за четене на чиповете дава информация за номера на коня и по регистъра се открива кой е неговият собственик.