Починал е още един от пострадалите при вчерашната катастрофа на автомагистрала „Хемус“ край Жерково. Това съобщиха за Агенция „Фокус“ от пресцентъра на ОДМВР-София. На 17 април мъж загина, след като бе блъснат от автомобил на магистрала „Хемус“ в района на с. Жерково. Загиналият мъж е служител на "Пътна помощ", който излязъл от автомобила си, за да окаже помощ на мъж и жена, чиято кола ("Пежо") се е обърнала по таван на пътя. Мъжът и жената първоначално не са пострадали при инцидента, но автомобилът, блъснал служителя на „Пътна помощ“ е ударил и мъжа от "Пежо"-то.
26-годишният мъж бе настанен в болнично заведение, където по-късно е починал. За „Фокус“ от столичната болница „Св. Анна“ потвърдиха, че той е бил настанен при тях, но не пожелаха да дадат повече подробности по случая.
Водачът на БМВ-то, който блъсна и уби служител на „Пътна помощ“, продължава да е настанен в болница, но без опасност за живота. Той е бил тестван с дрегер за употреба на алкохол, но резултатът е бил отрицателен. Взета му е и кръвна пробва в болничното заведение. 39-годишният мъж е с фрактури. Продължава разследването по случая с всички процесуално-следствени действия.