Занятие по безопасност на движението по пътищата - „Велошоу 2017“, се проведе днес в ДГ „Славейче”. То премина под мотото „Ден без автомобили”. Директорът на ДГ „Славейче” Красимира Икова благодари на малчуганите и техните учителки за добрата подготовка. „Дълг на всички учители, родители, на обществото, като цяло, е да възпитаваме децата в безопасност на движението, да опазваме тяхното здраве, техния живот, както и да ги подготвим за училище“, каза тя. 


Гости на проявата бяха служители в РУ – Ботевград: главен инспектор Крачунов – началник охранителна полиция, инспектор Любомирова и инспектор Андреев от Детска педагогическа стая. На събитието присъстваха още и Любомир Лазаров – председател на СБА – Ботевград, както и Десислава Йорданова, и Аделина Николова от Автомобилна школа „Даникар“.


С много игри, песни и забавления децата показаха, че са усвоили основните правила за безопасност на движението. Те демонстрираха познанията си за пътните знаци, също така обясниха и защо трябва да се пресича пътя само на пешеходна пътека.


В занятието участваха всички групи на детското заведение. Те показаха майсторско управление на велосипеди, тротинетки и ролери, а по-малките се изявиха като добросъвестни пешеходци. 


Представителите на РУ - Ботевград поздравиха малчуганите за проявеното старание при изпълнение на отделните задачи и им връчиха награди.