Идеята за създаването на информационния сайт „Инвестирай в Ботевград“ (www.investinbotevgrad.com) е на Спасен Ценов – съветник от листата на МК ГДБОП и председател на Постоянната комисия по стопанска политика и инвестиции /ПКСПИ/ в Общински съвет - Ботевград. Тази вечер той го представи на срещата между местни работодателски организации, трите средни училища – ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“, ПГТМ “Христо Ботев“ и ТПГ “Стамен Панчев“, и двете висши – МВБУ и КЕЕ към Технически университет – София, която се проведе в малкия салон на читалище „Христо Ботев 1884“. 


 „Инвестирай в Ботевград“ ще информира потенциалните инвеститори от страната и чужбина за индустриалните зони и тяхната структура, свободните имоти, ще предоставя демографски и географски данни за общината. Потребителите на платформата ще могат да се запознаят с профила на местната работна ръка, инфраструктурата, образователните институции и бизнес организации, които развиват дейност на територията на общината.


Целта за създаването на портала е максимално да улесни бъдещите инвеститори в търсенето на специфична информация относно възможностите за инвестиции в Община Ботевград.


Домейнът „www.investinbotevgrad.com“ е регистриран от Община Ботевград и е нейна собственост. Сайтът има версия на английски език, както и версия за мобилни телефони.