Според метеорологични станции на частни лица, падналото количество дъжд в Ботевград вчера е било около 35 литра на кв.м. за периода на валежа – 17 – 18 часа.  Проливният дъжд предизвика наводнения в магазини, офиси на фирми, производствени халета, разположени на партерни етажи, мази, гаражи.  Екипи на Пожарната и ВиК са реагирали на множество сигнали за наводнени помещения. 


Има паднали дървета в обществени площи и частни имоти. Щети причини и разразилата се за кратко време гръмотевична буря. Последствията от нея – прекъснати комуникации и изгорели електроуреди. 


За наводненията в Ботевград, причинени от силния дъжд, бе излъчен репортаж в сутрешния блок по bTV – “Тази сутрин”.  В пряко включване в националния ефир кметът Иван Гавалюгов заяви: „За щастие ситуацията е нормализирана. Вчера около 17 часа се изля проливен дъжд, придружен със силен вятър и гръмотевици. Също така голямо количество вода се стече и от планините. За канализацията на града в никакъв случай не можем да кажем, че е в най-добро състояние. Дори тя да е новоизградена няма начин такова огромно количество вода за такова кратко време да бъде поето и отведено от която и да е канализация. Градът има лек наклон и това спомогна водата по естествен път да се оттече в рамките на 1 час. Бяха наводнени повечето мази в блоковете в квартал „Саранск“, където е най-ниската част на града. В отстраняването на щетите се включиха всички налични служители на ОП „БКС“ и екипи на РСПБЗН – Ботевград.”.