За седми пореден път Елаците-Мед провежда
лятна Стажантска програма


На 3 юли 2017 г. в Обогатителен комплекс, с. Мирково, стартира седмата стажантска програма на „Елаците-Мед“ АД. В периода юли – септември т.г. в нея ще вземат участие 23 студенти от цялата страна.


Стажантската програма се провежда в реална работна среда в Обогатителен комплекс - с. Мирково и в Рудодобивен комплекс - гр. Етрополе.  Стажът  е платен. Програмата е част от корпоративната социална отговорност на дружеството и е важен елемент от ефективната политика по управление на човешките ресурси.


В Стажантската програма участват студенти, завършили III, IV и V курс или млади специалисти без стаж по специалността. Елаците-Мед АД предлага на стажантите работа в мотивиран и динамичен екип, прилагане на натрупаните знания на практика и придобиване на практически познания и умения.


Досега в Стажантската програма са се обучавали над 180 студенти от различни технически и икономически специалности от висши учебни заведения в страната. Тази година кандидатите са от Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски“, Технически университет, УНСС,  Софийски университет „Св. Климент Охридски”, Химикотехнологичен и металургичен университет, Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, Университет по архитектура, строителство и геодезия, ЮЗУ „Неофит Рилски“, ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и Стопанска Академия „Д. А. Ценов“- гр. Свищов.


Одобрените кандидати се обучават в специалностите: Разработване на полезните изкопаеми, Автоматика, информационна и управляваща техника, Машиностроене, Хидрогеология и инженерна геология, Маркшайдерство и геодезия, Геология, Геодезия, Геохимия, Стопанско управление, Международни отношения, Финанси, Финансов мениджмънт, Икономика на човешките ресурси, Публична администрация и Социални дейности.


Тази година студентите ще придобиват опит в участък „Пробивно-взривни работи“, участък„ Добивен“, отдел „Геоложки“, отдел „Маркшайдерски“, отдел „Геотехнически“, цех „Водно и хвостово стопанство“,  цех „Мелнично-флотационен“,  цех „Средно и ситно трошене“, цех „Корпус едро трошене“, дирекция „Автоматизация“, дирекция „Финанси“ и дирекция „Човешки ресурси“.


Стажантите ще работят под ръководството на професионалисти с богат опит в дружеството. Успехът на програмата вече е доказан във времето. Летните стажантски програми повишават мотивацията на студентите за усвояване на знания и практически умения, а техните наставници са удовлетворени, че са запалили искра и желание у младите хора за кариера в бранша.


Освен това, стажовете дават възможност на ръководството на дружеството да подбере сред най-успешно представилите се стажанти бъдещи млади специалисти, които да станат част от екипа на „Елаците-Мед“ АД.