Зацветяването на централната част на Ботевград продължава. Приятна гледка за очите са цветята по осветителните стълбове пред входа на магазин „Европа”, покрай търговския обект към аптеката, и по бул. „България”/покрай кооперацията над закусвалнята и блока над Пощенска банка/.    


120 каскадни цветя – калибрахое и бакопа, и листно-декоративни растения – винка и евонимус, са аранжирани в полимерни съдове с вътрешен резервоар за вода, който осигурява постоянна влажност на почвения субстрат. Благодарение на това приспособление растенията ще бъдат поливани по-рядко – веднъж седмично.


Съдовете са мобилни, т.е. могат да се монтират на избрана височина, както и да се демонтират. Във всеки полукръг – 24 на брой, са посадени по пет растения.  


Специални саксии с цветя ще украсяват и парапетите на трите моста над коритото на Стара река в южната част на града.  Преди това обаче парапетите ще бъдат укрепени и пребоядисани. 


Саксии с каскадна растителност да бъдат поставени по осветителни стълбове и на други места по булевардите в Ботевград, предвиждат от общината. Целта е те да придобият по-свеж, цветен и привлекателен облик. 


Дейностите по зацветяването се изпълняват от общинско предприятие БКС.