На 15.07.2016 г.в град Етрополе се проведе мемориалният турнир по волейбол в памет на големия български треньор Владимир Прохоров.
Едва ли има човек, свързан с волейбола, който да не знае кой  е Владимир Прохоров. Той е единственият треньор в България, който е печелил републикански първенства с всички отбори, които е тренирал и то по няколко пъти: жени, девойки младша и старша възраст, юноши младша и старша възраст, момчета и момичета.Тринадесет години от своята треньорска професия той отдаде на Етрополе, където спечели три държавни първенства, създаде националните състезатели от Етрополе като Петя Попова, Анета Шопова, Павлина Генкова, Валентин Ненов и др. Наложи етрополската волейболна школа като една от водещите в страната.
Има спечелени 43 шампионски титли, недостижима за никой треньор в българския спорт въобще.
 Гости на турнира бяха: съпругата на Вл.Прохоров Янка Радева-Прохорова, носителка на КЕШ отбора на Левски, завоювала пето място в света с националния отбор.
От името на Община Етрополе и кмета на Общината, зам.-кметъ г-жа Росица Христова връчи на Янка Прохорова, посмъртно на Вл.Прохоров грамота и плакет в раздел "спорт" по случай празника на града.
Гости на турнира бяха още двете дъщери на треньора Павлина Чорбаджийска и Владимира Христова, както и двамата му внука Илиян и Йордан Чорбаджийски.
В надпреварата взеха участие четири отбора: домакините от Етрополе, Ботев/Ихтиман/,   Своге 2016/Своге/, както и бивши състезатели на Вл.Прохоров.
В първата среща Етрополци победиха отбора на Своге с 3:0 гейма и се класираха на финала където срещнаха победителя от другата двойка - Ботев/Ихтиман/. Етрополските момчета успяха да надделеят над коравия си противник от Ихтиман с 3:1 гейма и така да спечелят купата за първото място.
В спор за третото място, възпитаницити на великия треньор победиха отбора от Своге с 3:1 гейма.
За най-комплексен състезател бе обявен младата надежда на Етрополе Генади Михайлов.
Автор: vasilvolley