29-годишните Марио И. и Илия Ц. са получили наказание една година пробация заради  нападение над униформени полицаи, става ясно от решение на Ботевградския районен съд. Инцидентът е  станал на 10 юли т.г.. Около 1 часа след полунощ в полицейското управление е получен сигнал за силна музика, изваща от  автомобил, спрян на улица „Александър Батемберг” 41. На мястото бил изпратен полицейски патрул. Двамата млади мъже, които били в колата, посрещнали агресивно полицаите, държали се арогантно, а по време на задържането им  оказали физическа съпротива . Успели да скъсат пагон и части от униформена фланелка на полицейските служители. Единият от полицаите получил наранявания по лицето.
Марио И. и Илия Ц. са задържани за 24 часа в полицейския арест, след това мярката им е продължена на 72 часа. Срещу двамата е повдигнато обвинение по член 325, ал. 2 от Наказателния кодекс.
Образувано е бързо съдебно производство. Двамата са се признали за виновни и са сключили споразумение с прокуратурата. Наложеното им наказание от съда е една година пробация.