На 05.09.2017 г. ръководството на ВК "Етрополе" подаде заявка за участие през сезон 2017/2018 г.  в Българската федерация по волейбол.
Клубът ще бъде представен от 13 отбора, като се започне от най малките - детски волейбол, мини волейбол, момичета и момчета, кадети и кадетки, юноши и девойки и мъже.
Женският отбор на клуба отново ще вземе участие в аматьорската волейболна лига - Волеймания. Подготовката на отборите върви по план, като юношите и девойките, както и мъжкия отбор започнаха своята подготовка още в началото на месец август. В края на месеца подготовката протече на морския бряг в град Царево и сега отново продължава в спортна зала „Чавдар“. Към тези гарнитури, от 1 септември подготовка стартира и женският отбор, както и кадетите и пре-кадетите.
Останалите формации на клуба започват своята подготовка на 15 септември.
Първи в състезанията ще стартират жените, като техните срещи започват на 01 ноември, като програмата ще стане ясна на техническата конференция, която ще се проведе на 17 септември в град София.
Останалите гарнитури на клуба ще започнат своите срещи в края на месец октомври, като всички подробности относно срещите, домакинствата и гостуванията ще се решат на техническата конференция, която ще се проведе в град Дупница.
Подготовката за най-малките момчета и момичета на клуба - 2-4 клас ще започне от първи октомври в салона на СУ "Христо Ясенов". Същевременно ръководството на клуб обявява прием на момчета и момичета от 2 до 4 клас. Треньорите на клуба ще минат в училищата да разяснят на децата за часовете и дните на заниманията.
За повече подробности родителите можгат да се свържат с нас на телефони 0878706737 - Васил Василев, 0899152250-Ралица Ботева, 0878625167-Симеонка Дочева. Нека си пожелаем една успешна спортно-състезателна година.
Васил Василев