Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши на "Пътна компания" да придобие мажоритарно участие в ""Пътстрой 92", съобщиха от комисията.

 “Пътстрой 92” София е създадено като еднолично дружество с държавна собственост с Разпореждане N 25/1993г. на Министерския съвет, чрез отделяне на дейност и имущество от Областното пътно управление-София към Главно управление на пътищата. Дружеството е приватизирано през периода 1996 -1997 година. От 1997 година 100 % от акциите на дружеството са частна собственост.
Производствените поделения на “Пътстрой 92” са в Ботевград,Костинброд, Годеч, Ихтиман, Самоков и Саранци.
 "Пътстрой 92" беше сред компании, спечелили проекти с нарушение според доклада на одиторът KPMG за фонд "Републиканска пътна инфраструктура", наред с "Пътни строежи Мостстрой", собственост на компанията на Васил Божков "Мостстрой" (5MY), "Холдинг Пътища" (6H2) и Пи Ес Ай, част от "Трейс груп холд" (Т57). "Пътстрой 92" е свързана чрез съвместни инвестиции с друга фирма на Божков.

"Пътна компания" АД е създадена през 2006 г. Компанията направлява, контролира и координира работата на дружествата от групата, чийто предмет на дейност е инфраструктурно строителство и пътно поддържане:
• "Пътно поддържане"–София ЕООД
• "Пътно поддържане"–Лом ЕООД
• "Пътно поддържане"–Годеч ЕООД
• "Пътно поддържане"–Берковица ЕООД
• "Бекастрой" ЕАД, гр. Самоков
Фирмите извършват строителство, поддържане, текущ ремонт и рехабилитация на пътища, пътни принадлежности и пътни съоръжения. Освен това изграждат градски и общински комуникации и прилежащата им инфраструктура и извършват зимно поддържане на пътищата.