Все още на много хора мишката им е по-удобна от тъчпада и с нея те имат по-голям контрол над лаптопа и го управляват по-добре. Често обаче, за да покажете нещо се налага да пренесете лаптопа в друга стая и забравяте мишката, после се връщате за нея, пак отивате при лаптопа, а това не е много удобно.

Logitech взе мерки да не изпадате в тази неприятна ситуация и затова създаде новата безжична лазерна мишка за лаптоп Logitech V550 Nano с миниатюрно приспособление за закопчаване към мобилния компютър. Само защипвате удобно мишката V550 Nano за дискретното бутонче върху лаптопа и тръгвате.

Nano рисийвър
Мишката V550 Nano е снабдена с вече познатия Nano приемник - той е толкова малък, че веднъж щом го включите в USB порта, забравяте за него и няма шанс да го изгубите. Той се подава само на 8 мм и няма нужда да се вади.

Дълъг живот на батерията
V550 има до 18 месеца живот на батерията и е единствената безжична лазерна мишка на Logitech, която предлага такава голяма продължителност на употреба без презареждане. Тя пести енергията си като се изключва автоматично когато е "закопчана" за лаптопа или когато Nano рисийвърът е прибран вътре в нея.

Интелигентен скрол
За по-добра продуктивност, скрол колелцето й може да се върти свободно през дългите документи и уеб страници. Когато го натиснете, можете да превключите на клик-след-клик режим за прецизен скрол през списъци, слайдове или снимки. Освен това, с бутона точно под скрол колелцето можете да превключвате между приложенията (безплатен софтуер можете да си свалите от www.logitech.com/downloads).

Усъвършенствана 2.4 GHz wireless технология
За да нямате проблеми с лаптопа в днешната динамична wireless среда, новата мишка работи с усъвършенстваната 2.4 GHz wireless технология за надежден стабилен сигнал без забавяне и без да се губи връзка. Преносът на данни между мишката и микроскопичния приемник е 300 пъти по-бърз от конвенционалните 27 MHz wireless технологии на повечето безжични мишки.

Дизайн
Мишката се предлага в два цвята - сив със сребристи акценти и сребрист със сини акценти. С всяка има две приспособления за закопчаване "Clip-and-Go" - едно сребристо и едно черно. Включеният комплект за инсталиране ще ви помогне лесно да поставяте бутона и лесно да го сваляте ако се наложи.

Новата мишка на Logitech е съвместима с PC и Mac, а бутонът за защипването й пасва на всички лаптопи.

Logitech V550 Nano се очаква на пазара в САЩ и в Европа в края на август.

Цената й в Европа ще бъде около 49.99 евро (около 98 лева).