Само часове след тържествата по откриване на новата отсечка от автомагистрала „Тракия”, пътят се оказа черен капан за шофьорите.
Седем катастрофи станаха в първия ден на откритата 23-километрова отсечка на магистралата, съобщи Нова телевизия. Двама са ранените, казаха от Пътна полиция в Стара Загора. Потърпевшите обвиняват зле поставената пътна сигнализация.
Инфарктно се оказва кръговото движение, където краят на аутобана се пресича с първокласния път Стара Загора – Димитровград. Там магистралата свършва внезапно, а знаците, указващите това, са разположени непосредствено преди края на отсечката. От 130 км/ч шофьорите трябва да свалят на 40, изчисли в. "24 часа".
За по-малко от час в събота следобед на опасния участък катастрофираха три коли. В една от колите оцеляха по чудо майка и дете.
Очевидец на катастрофата коментира пред Нова телевизия, че магистралата не е направена както трябва. "Няма мантинели, няма нищо. Магистралата свършва без предимство", ядосва се Недко Хаджиев.
Минути след инцидента с майката и детето край пътя се преобърна и БМВ.
За да бъде кошмарът в този пътен участък пълен, по кръговото движение се движат и каруци.
През изминалото денонощие в страната са станали 25 тежки катастрофи с 13 загинали и 32-ма ранени. Двама от пострадалите са с опасност за живота, съобщиха от МВР. За района на София са станали 94 леки и 2 тежки пътнотранспортни произшествия. При тях няма загинали, ранени са двама души.