Среща с жители на Община Ботевград проведе днес Явор Нотев - народен представител от 26-ти избирателен район - София област. Преди това зам.-председателят на Народното събрание се срещна с кмета на Община Ботевград – Иван Гавалюгов. 


„Срещата ни беше много делова. Той изложи пред мен редица проблеми, свързани с общината. Впечатли ме фактът, че въпросите, които постави, впоследствие бяха поставени и от граждани, които дойдоха на срещата с мен. Това означава, че вашият кмет има верен поглед върху проблемите на Ботевград и общината”, сподели Явор Нотев. 


„На първо място г-н Гавалюгов постави проблемите със сигурността в района. Жителите на общината имат усещането, че не са защитени от държавата, най-общо казано. Разбрах, че в общината функционира и дирекция „Сигурност и обществен ред“, което е добро начинание. Очевиден е недостигът на полицаи. Информиран бях, че само един патрул от двама полицаи дежури през нощта, което на практика е нула за район, какъвто е Вашият”, сподели още депутатът.


Друга съществената тема, която двамата са дискутирали, е водният цикъл на общината.


„Моето впечатление от Иван Гавалюгов е, че той не стои със скръстени ръце. Има готови решения, които е задвижил. С него уточнихме параметрите на помощта, която аз могат окажа. Действително от позицията, която заемам в парламента, не мога пряко да повлия на решаването на тези проблеми. В по-голямата си част те са компетентност на изпълнителната власт. Но няма никаква пречка да се срещна с ресорни министри. Ще опитам да бъда полезен на гражданите на Община Ботевград”, допълни народният представител. 


Други питания, които гражданите отправиха към Явор Нотев, бяха свързани с незаконната сеч в горите, манастира в Скравена, свлачище в Трудовец, размера на пенсиите.