На 26.10.2017 г.  децата от втора група "Мечо Пух" на ДГ “Слънчице“ - Етрополе имаха интересна среща с героите от вълшебните приказки. Мероприятието е част от проект на г-жа Красимира Кънчева за насърчаване и развитие на грамотността. 
Приказните герои от цветните страници на книжките завладяха сърцата на малчуганите. Усмивките не слизаха от лицата им, а думите на госпожата ги потапяха в един слънчев свят на приятелства и забави.
Според Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността (2014-2020) четенето е ключът, за „да осигурим на всички деца най-добрия старт в живота за утрешния свят“.
Езиковото развитие на детето е умение, което се проявява, когато то е ангажирано в интерактивни отношения като споделяне, имитиране, игра, наименование и описание. В стаята на децата е направен кът с детските книжки, а след запознанството с вълшебните приказки следват още две дейности по проекта- оцветяване в книжките и изготвяне на общ постер с любимите образи през месец април 2018 г. по случай 23 април - Международен ден на книгата.
Текст и снимки: Росица Василева