По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – София съдът е признал за виновен Цв. Цветанов за извършено от него престъпление по чл. 142, ал. 1 и по чл. 129, ал. 2, пр. 5, вр. ал. 1 от НК.


Наказателното производство по делото срещу подсъдимия е водено за това, че около 03.30 ч. на 14.02.2015 г., в гр. Етрополе, отвлякъл Кр. К., като за целта е използвал лек автомобил. Час по-късно, в с. Трудовец, подсъдимият нанесъл побой на друго пострадало от действията му лице – Кр. Г. С юмручен удар Цветанов умишлено му причинил средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на носните кости.


На 13.02.2015 г. подсъдимият Цветанов бил на рожден ден в ресторант в гр. Етрополе, като празненството продължило до ранните часове на следващия ден. Около 03:30 ч. той предложил на Кр. К., с която се запознал същата вечер, да я закара вкъщи. След като се качили в колата, вместо да потегли в посоката, която му казала жената, той тръгнал в друго направление, като заявил, че ще я закара на вилата си в с. Трудовец. К. не се съгласила, започнала да плаче и се опитала да позвъни от мобилния си телефон, за да помоли за помощ. Цветанов не й дал възможност да проведе разговор и започнал да я заплашва.


Притеснена от развилата се ситуация пострадалата предложила на подсъдимия да отидат на хотел, с идеята, че на обществено място може да разчита на помощ. Стигайки до с. Трудовец Цветанов спрял автомобила до комплекс „Кредо“ и на рецепцията поискал да наеме стая. Използвайки заетостта му, К. успяла да напусне комплекса и започнала да тича в посока центъра на селото с викове за помощ. Цветанов я последвал, като настоявал тя да се върне.


Свидетели на случващото се станали Кр. Г. и В. В., които в този момент слизали от такси. Единият от тях разпознал Цветанов, известен с прякорите „Цункара“ и „Биг брадър“. На въпроса защо гони жената, подсъдимият не отговорил, а нанесъл юмручен удар в областта на лицето на Г., който загубил равновесие и паднал на земята. Това станало повод за сбиване, продължило в комплекс „Кредо“ с нови участници от двете страни, чупене на стъкла, идване на служители на охранителна фирма и подаване на сигнал на телефон за спешни случаи 112. Пристигналите полицаи от РУ – Ботевград успели да разтърват двете групи лица, които се биели. Било образувано досъдебно производство.


За извършените от него престъпления Цв. Цветанов е осъден на три години „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим. Наред с това съдът частично е уважил гражданските искове на пострадалите лица срещу него, съответно – 2000 лева и 3500 лева.


Присъдата подлежи на обжалване пред Софийския апелативен съд.