Разказ на ботевградчанката Малинка Цветкова се класира на първо място в международния конкурс „Изящно перо” 2017-та, организиран от Салон за българска култура и изкуство в Чикаго. Творбата е озаглавена „Мисията изпълнена”. В нея авторката разказва за труден момент от своя живот в Испания, където пребивава и работи от години. Известно време там тя е болногледачка на мъж, страдащ от шизофрения. Вниманието и адекватните грижи, с които го обгражда, довеждат до значително  подобряване на състоянието му. Така тя успява да спечели доверието и уважението не само на болния, но и на най-близкия му човек – неговия брат. Това обаче пробужда завист у сънародничка, която работи за същото семейство. Чувството й на неприязън се засилва, когато братът на страдащия от шизофрения награждава неговата болногледачка с екскурзия до Андалусия, за това че със своевременна реакция успява да спаси живота на болния. След като се завръща от приятното пътешествие, работодателят й съобщава, че е решил да я освободи от работа. Той не крие, че зад решението му стои поставено условие от другата българка, с която поддържа близки отношения от години. 


След обявяване на конкурса „Изящно перо” на 1 юли до крайния срок – 1 октомври 2017 год., за участие в него бяха получени 462 творби (339 стихотворения и 123 разказа) на 263 български автори на възраст между 15 и 87 години, живеещи в Австрия, Гърция, Германия, Австралия, Испания, Франция, Канада, Америка и, разбира се, в България. Постъпилите творби бяха оценявани от авторитетно жури с председател Ангелина Дичева – главен редактор на списание „Обществено възпитание”, писател, журналист, член на Съюза на Българските писатели, и членове: Стоян Димитров - писател и журналист; Симеон Гаспаров - председател на Съюза на българските писатели в САЩ и по света, журналист и писател; Николай Стефанов – зам.-председател на Салон за българска култура и духовност,  писател, поет, актьор; Снежана Галчева – председател на Салон за българска култура и духовност, поет, журналист.


Имена на лауреатите на конкурса бяха обявени на официална церемония в Чикаго, на която присъстваха генералният консул на Република България в американския град – Иван Анчев, съветникът по търговско-икономическите въпроси - Теодора Ботева, представители на културни организации в САЩ, писатели, поети, художници, музикални дейци, фотографи, представители на бизнеса и други гости. 


Това е поредната награда на Малинка Цвекова от литературен конкурс. С нея те стават общо 23, завоювани  у нас и в чужбина през последните пет години.