Ботевград е домакин на превърналия се вече в традиция турнир по шах, карта и табла, в който участват пенсионери и от съседните общини – Правец и Етрополе. Надпреварата се провежда  в пенсионерски клуб „Детелина”. Тя преминава под патронажа на Община Ботевград. Посвещава се на Деня на Ботевград – 29 ноември, когато се навършват 140 години от освобождението на града от турско робство. 


Участие в турнира ще вземат повече от 50 пенсионери от Ботевград, Правец и Етрополе. Точната бройка ще стане известна сред регистрацията на участниците. 


Начало на надпреварата бе дадено тази сутрин от зам.-кмета на общината Цветелин Цветков. Той пожела здраве, успех и късмет на всички участници. Преди това главният организатор – г-жа Цеца Христова направи ретроспекция на събитията от 1877 година, довели до освобождението на Ботевград. След това в пенсионерския клуб прозвуча химна на нашия град. 


Главен съдия на турнира ще бъде спортният деятел от Правец Сашо Бункин. Заедно с него за спазване на правила в турнира ще следят г-жа Ваня Димитрова – директор на Дневния център за възрастни хора в Правец, и г-жа Василева – служител в Центъра. 


Сашо Бункин благодари на Община Ботевград и Цеца Христова за организацията на турнира. Той също пожела късмет на участниците и ги призова за взаимно уважение и честна игра по време на турнира. 


Победителите в надпреварата ще станат известни утре – 24 ноември.