Ботевградчанката Д-р Мариана Тодорова, заместник – председател на ПП АБВ е финалист на международните награди „Иновации в политиката” 2017 г., които са платформа за цяла Европа.В конкурса участваха общо 589проекта от всички страни на Стария континент.
От тях за финалисти са избрани 80, сред които е този на Тодорова. Журито, което оценява предложенията, е съставено от 1022 граждани от всички европейски страни, а церемонията по награждаването ще се състои днес  във Виена.
Д-р Мариана Тодорова участва в категория: „Работни места” с проекта „Еднодневни трудови договори“. Той е изготвен на база на опита й като депутат и заместник-председател на парламентарната група на партия АБВ. По времето на своя мандат тя участва активно в разработването на концепцията, дизайна и въвеждането на еднодневните трудови договори в българското законодателство.
Чрез  активното участие в разработването на концепцията за този тип трудови договори в парламентарните дебати Тодорова допринася за законодателното реализиране на идеята. Целевата група са сезонни работници, заети в селскостопанска работа по събиране на земеделска реколта. Целта е тези лица, които предимно са трайно безработни, да получат регламентирана сума за своя труд, здравна застраховка, застраховка за трудова злополука, както и отчитане на работните дни като трудов стаж.