Системен нарушител зад волана е задържан при опит да избяга от проверка след незабавни заградителни действия на полицейските служители.


На 18 декември, след получена информация, че 18-годишен младеж от Ботевград шофира без да притежава СУМПС, на главен път Е-79, отбивката за жк „Саранск“, криминалисти от ОДМВР - София предприели действия за спиране на въпросния автомобил - „Ауди А4“. Водачът не се подчинил на подадения му звуков и светлинен сигнал. При опит да осуети извършването на проверка, ударил предната лява врата на служебния автомобил, продължавайки движението си в посока Ботевград.


В хода на  предприетите заградителни действия на служителите от областната дирекция и колегите им от РУ - Ботевград нарушителят бързо бил  задържан и отведен в полицейския арест за срок до 24 часа. Допълнително е установено, че ботевградчанинът е шофирал с влязло в сила наказателно постановление отново за управление без свидетелство за правоуправление. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 270 от НК.