В навечерието на 170-та годишнина от рождението на Христо Ботев, в Исторически музей – Ботевград, ще се проведе “Урок по родолюбие”. Инициативата е на режисьора Искрен Красимиров и неговия екип, с който успешно реализират проекта “НЕзабравимата БЪЛГАРИЯ”. 


„НЕзабравимата БЪЛГАРИЯ“ е родолюбив проект, който чрез художествено-документални филми, лекции, беседи и дискусии, популяризира българските национални герои. С активно участие в социалния и обществения живот реализира своите идеи, като с това допринася за културното и просветното бъдеще на Република България и благоденствието на българския народ. В днешно време държавата твърде малко се интересува от славното ни минало и великите ни национални герои. Затова ние сме се обрекли на каузата да сме „последните мохикани“, и „модерни апостоли“, както ни наричат хората, които да бранят достойно историята на България” – това казва за своя проект родолюбецът.


В навечерието на светлите декемврийски празници, екипът обяви дарителска кампания за набиране на средства за новия им проект: “140 години Руско-турска освободителна война”, чиято премиера се подготвя за трети март. С огромното усърдие на нашата съгражданка Виолета Орманджиева, до момента са събрани 300.00 лева, които ще бъдат предадени на Красимиров. 


Срещата ще се проведе от 17.00 часа на 05.01.2018 г. в зала “Орханиец” на Исторически музей – Ботевград.


Заповядайте!