Около 16.10 часа на 31 януари 68-годишна жена от Трудовец съобщила в полицията, че е станала жертва на телефонна измама. Потърпевшата разказала, че малко след обяд на домашния си телефон е получила две последователни обаждания от непознати мъже, като по време на първия разговор получила заплахи за живота и здравето си. Непосредствено след това позвънил втори непознат, който се представил за служител на полицията и поискал „съдействие“ от притеснената жена за залавянето на престъпниците, като я уговорил да събере всичките се налични спестявания и да ги предаде на неговите колеги, които ще дойдат пред адреса й с цивилни коли. Жената изпълнила дадените й инструкции и предала сумата от 11 500 лева. По случая в РУ- Ботевград е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 209, ал.1 от НК.


ОДМВР - София за пореден път призовава гражданите да не се поддават на провокации за предоставяне на парични средства във връзка с провеждаща се полицейска операция за залавяне на извършители на престъпления.


Ако на телефона си получите обаждане от непознат, който твърди, че е полицейски служител и Ви помоли за съдействие във връзка със задържането на престъпна група, като за целта  трябва „само“ да предадете всичките си налични спестявания и златни накити, то спрямо Вас се извършва опит за измама! ПОЛИЦИЯТА НЕ ТЪРСИ СЪДЕЙСТВИЕ ОТ ГРАЖДАНИТЕ ПО ТОЗИ НАЧИН!


При получаването на подобно обаждане запазете  хладнокръвие, незабавно потърсете контакт с Вашите близки, сигнализирайте на тел. 112 или в най- близкото управление на МВР, съобщете на кмета на населеното място или на полицейския инспектор, обслужващ района Ви!