Тази нощ между 3 и 4 часа джип без номера буквално е влязъл в павилион, който се намира в квартал „Север”, до тото-пункта. Не става дума обаче за катастрофа, а за умишлено действие. Целта на извършителя/те/ е била да ограбят павилиона – задигнато е цялото количество цигари.
Два часа преди този инцидент крадец е проникнал и в заведението „Редака” до моста „Чавдар”. Тама обаче са откраднати само монети от касата на заведението.


Областна дирекция на МВР - София: Взломни кражби от търговски обекти


Около 2:15 часа на 1 март в РУ - Ботевград е получен сигнал от диспечер на охранителна фирма за взломен прозорец на кафе аперитив на ул. „Славейков“. Извършен е оглед на местопроизшествието. Установено е, че в обекта е проникнато след взломяване на прозорец на гише, като по данни на управителя е отнет монетник със сумата от 60 лева. По случая е образувано досъдебно производство.


Около 4:10 часа на 1 март в РУ - Ботевград е получен сигнал от диспечер на охранителна фирма за кражба от магазин за алкохол и цигари на ул. „Плиска“. Извършен е оглед на местопроизшествието. Установено е, че в обекта е проникнато след взломяване на предна рекламна витрина. По данни на управителя са отнети 140 стека цигари. Образувано е досъдебно производство.