24 години от живота на Народния театър „Иван Вазов“ събра в изложба фотографът Божидар Марков. Той е нарекъл експозицията „72 мига от театъра“ – мигове, уловили образи, роли, лица и емоции от спектакли. В нея Божидар Марков е събрал уникални снимки от дългата си кариера, като фотограф на театъра, познавач на задкулисието и един от най-опитните майстори на добрите портрети.


Благодарение на един от спомоществователите на изложбата - фирма "Джи И Фармасютикълс", която осъществява дейност на територията на ИЗ "Микроелектроника", любителите на фотографията, и в частност – портретната фотография, ще могат да се насладят на уникалните творби. Преди около месец изложбата бе подредена в едно от фоайетата на фирмата. От 6 март фотографиите ще бъдат изложени на втория етаж на Исторически музей – Ботевград.


Посетителите ще имат възможност да видят Стефан Данаилов, Димитър Рачков, Ева Тепавичарова, Аня Пенчева, Георги Калоянчев и много, много други любими актьори, уловени от майсторският обектив на Божидар Марков.