Инцидентът е станал около 1 часа след полунощ. Полицейска кола с дежурния екип  тръгнала към района на ПИК-а.  На изхода на Ботевград полицаят дал мигач и   предприел ляв завой. В това време от града в посока Трудовец  се движил автомобил „Лексус” . Шофьорът му  започнал изпреварване и се ударил в полицейската кола. „Лексус”-ът се обърнал по таван вследствие от удара. Полицаят, който е шофирал, е най-пострадал. Той е със счупена ключица, колегата му се е отървал без сериозни наранявания, благодарение на това, че са се отворили еърбеците на служебния автомобил..
В Лексус-а са пътували двама. Шофьорът , който е от Ботевград и  се казва Кирил, е изпробван за алкохол, а дрегерът е отчел над 1.7 промила. Той е задържан в полицията.


Официална информация от ОДМВР - София:


Двама полицейски служители са пострадали при пътен инцидент в Ботевград. Около 0:40 часа на 18 март, в РУ - Ботевград бил подаден сигнал за пътнотранспортно произшествие със служебен автомобил в района на пътен възел Ботевград. При огледа на местопроизшествието било установено, че при маневра ляв завой, патрулният автомобил бил застигнат и ударен от движещия се зад него лек автомобил „Лексус“. Двамата водачи били проверени за употреба на алкохол. 35-годишният шофьор на лексуса е задържан за срок до 24 часа, след като дрегерът отчел 1.68 промила. При инцидента са пострадали и двамата полицейски служители. Единият е настанен за наблюдение със сътресение на мозъка, на другия е оказана медицинска помощ и е освободен за домашно лечение със счупена ключица. Нанесени са и значителни материални щети по полицейския автомобил. По случая е образувано досъдебно производство.