Нестандартна изложба живопис ще бъде открита на 5 септември в Градската художествена галерия. Нестандартна, защото при създаването на творбите не е използвана четка за рисуване. Автор на картините е нашата съгражданка Димитринка Томова. Тя е избрала повече от 20 платна, които ще покаже на ценителите на изобразителното изкуство. Проектът на художничката включва морски и горски пейзажи, натюрморти, абстракции. Творбите са издържани в различни цветови нюанси, характерни за природата около нас. Те носят определено емоционален колорит, от тях лъха свежест, енергия и добро настроение.

Димитринка Томова работи като преподавател по изобразително изкуство в ОУ “Васил Левски”. От една година тя живее и преподава рисуване в Плевен, но продължава да ръководи школата по изобразително изкуство към ОДК в Ботевград. Много от нейните ученици са носители на призови награди от национални, областни и общински конкурси за рисунка на различни теми, а днес продължават образованието по специалности, свързани с изобразителното изкуство.
Димитринка Томова е участвала със свои творби в редица самостоятелни и колективни изложби. Нетрадиционната техника, която ще ни представи в поредната си проява, е усвоила при известната художничка Стефка Балджиева.