„Да правиш добро“ - нещото, което не се среща в днешно време предвид начина на живот на много хора. Това обаче не е така за двама ученика от СУ „Христо Ясенов“ , които са намерили чужди вещи на улицата и са ги предали в РУ на МВР – Етрополе. Това са Дeница Петкова  и Марио Атанасов. 


Деница Петкова намира портмоне с голяма сума пари и го предава на полицията. Преди това Марио Атанасов намира чанта, пълна с различни вещи и я предава на полицията. Една достойна и доблестна постъпка на млади хора, от която трябва да се поучим.
По този повод, на 27 март им бяха връчени Почетни грамоти за проявена доблестна постъпка, гражданска отговорност и честност.  Грамотите бяха връчени от гл. инсп. Красимира Чобанова – началник-сектор „Детска престъпност“ в Главна дирекция Национална полиция.  Инсп. Чобанова поздрави децата за тяхната постъпка, която са направили и им пожела бъдещи успехи. Тя призова учениците да продължават да бъдат все така добри и борбени занапред.
Учениците бяха поздравени още и от инспектор Петър Петров от сектор „Детска престъпност“ в Главна дирекция Национална полиция, инспектор Венцислав Боянов  от ИБППМН при ОДМВР – София, Миглена Сиракова – инспектор Детска педагогическа стая при РУ на МВР – Етрополе и от директора на СУ „Христо Ясенов“  г-жа Мила Манчева.
Постъпката на децата трябва да е за пример пред техните връстници, да  накара хората да вярват в доброто и човечността, която трябва да цари при всеки човек.
Текста и снимките получихме по електронната поща от Общината