Тази вечер след емисията Новини Телевизия Ботевград ще излъчи третата и последна част на филма за експедицията на трудовчаните Христо Прокопиев и Борислав Димитров в Танзания.


След постигане на основната им цел - изкачването на първенеца на Африка връх Ухуру, което бе представено в първата част на филма, двамата следваха предварително набелязаната програма. Те осъществиха сафари из пет от националните паркове на Танзания - Серенгети, Аруша, Тарангире, Нгоро Нгоро и езерото Маняра. Там те заснеха в естествената им среда обитателите на саваната - слонове, лъвове, антилопи, хипопотами, леопарди, зебри и много други видове, което бе представено във втората част на поредицата.


В третата част те се отправиха на разходка в екзотичния остров Занзибар и сами заснеха доста впечатляващи кадри, които предоставиха на нашата телевизия, за да станат достояние на нейните зрители.


Излъчването на тази трета част ще бъде повторена в четвъртък на обяд, както и следващата сряда след новинарската емисия на медията.