За поредна година децата от ДГ „Еделвайс“ град Етрополе,  презентираха своите знания и умения като изработиха най-хубавите великденски яйца и украшения за изложбата във фоайето на детската градина.


Събитието обединява творчеството и креативността на децата и педагозите от градината, като идеята е с оригинално украсените великденски яйца и празнични аранжировки малчуганите да зарадват родителите си и посетителите на Детската Градина. Проведоха се открити моменти с цел пресъздаване и запознаване на най-малките членове от семейството на детската градина с един от най светлия християнски празник „Възкресение Христово“.
В първа група „Звездичка“ с отговорник г-жа Виолета Петкова се проведе открита практика пред педагозите на тема:”Великденски козунак”. С песни, стихове и игри децата се запознаха с обичаите и традициите на празника. В парзничната среда, детските очички бяха истински грейнали и щастливи от омесеният от самите тях великденски козунак.
В първа А група „Мечо пух“ с ръководители г-жа Виляна Иванова    и г-жа Калинка Георгиева се проведоха открити моменти с децата под надслов „ Жълто пате, боядисва яйца“ . По интересна  техника, децата боядисаха своите яйчица, придружени с много песни, игри и стихчета, пресъздадоха празнично настроение в градината.
Проведените мероприятия в градината се превърнаха в истински празник за малки и големи.От ранна сутрин на Велики четвъртък с тематични песни и музика се създаде празнично настроение сред родители, учители и деца.С много ентусиазъм и въображение във всяка група се изработиха великднески произведения, за да „заразят“ всеки посетител с много пролетно настроение.
На Вас скъпи родители и посетители желаем, здраве, благополучие и Светли Великденски празници. Нека има Мир и Любов в сърцата ни.
Текст и снимки: Наталия Димитрова