Днешната инициатива в ботевградската професионална гимназия по техника и мениджмънт „Христо Ботев” – Ден на професиите – се превърна в истински празник за училището. По този повод учебното заведение посрещна много гости, сред които бяха началникът на Регионално управление по образование – София регион – Росица Иванова, бившият дългогодишен директор Добрин Христов, директори на основни училища в Ботевградска община, седмокласници от същите учебни заведения и други. 


Приветствие към гостите, учителите и учениците отправи Иван Николов – изпълняващ длъжността „директор” на ПГТМ „Христо Ботев”. Най-напред той ги поздрави със светлия християнски празник Великден и им пожела здраве, късмет и успехи. Иван Николов обяви, че в рамките на днешната инициатива – Ден на професиите, седмокласниците от основните училища ще имат възможност да посетят кабинетите, лабораториите и работилниците за практически занятия, както и да се запознаят с професионалните направления в училището. Николов пожела на всички приятно и ползотворно пребиваване на територията на ПГТМ „Христо Ботев”. 


Началникът на РУО – София регион – Росица Иванова, се присъедини към хубавите пожелания по повод Великден. „Да е светло в душите Ви, да имате мечти и да ги реализирате”, каза тя. Г-жа Иванова пожела успех на инициативата, чрез която учениците от седми клас могат да научат повече за специалностите и обучението в ПГТМ „Христо Ботев”. 


За поредна година в училището бе пресъздаден Великденският събор на Ботевград. За целта домакините бяха подготвили празнична програма, с която поздравиха своите гости. Във фоайето на първия етаж възпитаниците и учителите на ПГТМ „Христо Ботев” бяха подредили благотворителен базар със сладки и солени лакомства и ръчно изработени сувенири. Със събраните средства от него ще бъдат подпомогнати абитуриенти от Випуск 2018 на училището, които са в затруднено материално положение, обявиха от ръководството на професионалната гимназия.