Възпитаникът на ТПГ „Стамен Панчев“ - Денислав Захариев, ще вземе участие в провеждащото се за първи път през тази година състезание „Най-добър млад заварчик“, което е включено в календара на МОН. Това е една от професиите, за която се очаква да има голямо търсене на пазара на труда. Захариев ще бъде придружаван от Михаил Михов – учител по практика.


В националния кръг ще участват представители на 8 професионални технически гимназии - Ботевград, Враца, Горна Оряховица, Елхово, Кнежа, Пирдоп, Сандански и Червен бряг. 


Състезателите ще демонстрират практически умения за заваряване на листов материал ъглови и челни заваръчни съединения по методите Ръчно електродъгово заваряване (РЕДЗ) и електродъгово заваряване в инертна/активна защитна газова среда с топящ се електрод МИГ/МАГ в различни позиции. Учениците ще представят и Арт инсталация на тема „Съединението прави силата“. 


Националният кръг ще се проведе на 13 и 14 април в БГ- Център за заваряване и квалификации ООД, Струна /гр. София, ул. „П. Момчилов“ № 4/.


На 14 април /събота/ ще бъде представянето на Арт инсталациите, изработени от учениците. Около обяд се очаква да има подходящи експонати за снимане.